Rondje fietsen vanuit Roermond
15 september 2024 - Roermond, Nederland
Na een goede nachtrust gaan we naar het ontbijt waar we ook ons lunchpakket weer klaarmaken.
Na het ontbijt worden de fietsen door de crew van boord gehaald. Dat gaat op georganiseerde wijze, iedereen staat op kleine afstand van elkaar en de fietsen worden zo doorgegeven totdat ze op de kade staan.
Normaal gesproken zou het schip doorvaren naar Maastricht maar door de sluiting van het Julianakanaal is dat niet mogelijk. Het grootste deel van de passagiers gaat daarom met de bus naar Maastricht waar zij een rondleiding kunnen krijgen.
Wij gaan lekker fietsen want wij zijn in juli naar een concert van André Rieu geweest en hebben toen de bezienswaardigheden daar bezocht. We vertrekken rond 9.30 uur voor een rondrit van ongeveer 42 km die voor een groot deel door Duitsland en over onverharde wegen/ paden gaat. Het is echt een mooie afwisselende route waarbij we af en toe ook flink moeten klimmen. Helaas is bijna alles op zondag gesloten dus we eten onze bammetjes in het bos op met water erbij.
Rond 13.30 uur komen we aan bij Tony en Wim, mijn oudste zus en zwager, die vlakbij Roermond wonen. Onder het genot van een kopje koffie praten we met z'n viertjes over van alles en nog wat zodat we weer op de hoogte zijn van elkaars wel en wee.
Om 16.30 uur uur zijn we weer terug op het schip en gaan dan even rustig in onze hut zitten totdat het bijna is voor de briefing van morgen en daaraanvolgend het diner. Dat is weer prima verzorgd.
Na het eten drinken we in de salon nog een kopje koffie en dan gaan we weer naar de hut. Vanmiddag ontdekken we dat we de bedden omhoog kunnen klappen en daaronder blijken gewone bankjes te zitten. Dat is een stuk prettiger dan op bed zitten want dat is echt hoog.
Morgenochtend vroeg vaart het schip naar Maasbracht waar vandaan we weer een mooie route kunnen rijden. En het weer zit ons nog steeds mee.
Johan van Aken:16 september 2024Leuk dat jullie je vakantie hebben kunnen combineren met familiebezoek. Mooi verhaal weer. Dank je.🍀🤣🙏
Liesbeth:16 september 2024Leuk verhaal, zo te lezen bevalt deze boot/fietsvakantie jullie wel
Paula:16 september 2024Alweer een TOP dagen. Dankjewel.